Te caut din toata inima...

28 noiembrie 2016

Isus Rege al Romaniei!


In inimile noastre , precum si in fata tuturor ,putem sa il recunoastem pe 
Isus Rege al Romaniei!

„Noi, romanii stam în fața Ta, Iisuse, să recunoastem domnia Ta, sa ne predam legii Tale, și sa încredințam patria noastra și întreaga națiune in mana Ta.
Plecând umili capetele noastre înaintea Ta, Rege al universului, recunoaștem stăpânirea Ta asupra națiunii romane, a celor care trăiesc în țară și în întreaga lume.

Noi renunțăm la diavol și la toate lucrările sale!

În inimile noastre, domneste Tu, Hristos! În familiile noastre, domneste Tu, Hristos! … În școlile și universitățile noastre, domneste Tu, Hristos.
Prin intermediul națiunii romane, domneste Tu, Hristos!

Încredințăm poporul roman și liderii romani, in mana Ta. Fa-i să exercite puterea în mod echitabil și în conformitate cu legile Tale … domneste-ne Tu, Hristos! Imparateste în patria noastră si în fiecare națiune – pentru o mai mare slava a Preasfintei Treimi și pentru mântuirea omenirii.”Amin.

*******

PS.19 Noiembrie 2016 – Isus a fost declarat regele Poloniei
Isus a fost numit Regele țării în cadrul unei ceremonii la care au participat sâmbătă președintele Poloniei Andrzej Duda. Ceremonia a avut loc la Biserica Milostivirii Divine în Cracovia.
Ceremonia a coincis cu sfârșitul Jubileului Anul Mercy(Anul Indurarii) a Bisericii Catolice și a 1050-a aniversare a creștinismului polonez.

sursa:https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/11/25/isus-hristos-a-fost-declarat-oficial-regele-poloniei/

26 noiembrie 2016

Noi


Fereastra iubita
Duios privita
Iubire uimita
Inima mea.

Dar al bunatatii
Vas al caritatii
Sol al Vietii
Cuvantul tau.


De neatins
Adie nestins
In necuprins 

Dorul.

Iarta-ma!

mm... 


Evadare


Evadarea din lumina
M-a inlantuit cu vina
Simturilor nesupuse
Cu trairile prea-spuse.

Evadand din libertate
Biruita de-o grea noapte
Rasuna a pustiire
Toata vorba de iubire.


Evadeze din cuvinte,
Din tot ce-i aduce aminte,
Gandul cu a sa dorire
Inima cu-a ei simtire!


Sa ramana dezgolit,
In fata Celui Iubit,
Doar "nimicul" cu-a sa vina
Inghitita de Lumina!


mm...

 

14 noiembrie 2016

"Intalnirea cu Duhovnicul" - Pr.Sofronie Saharov

"Părintele Sofronie Saharov a fost marea revelație a vieții mele. L-am trăit foarte intens în timpul Liturghiei. M-am simțit în preajma părintelui ca și cum aș fi participat la Cina cea de Taină și la rugăciunea din Ghetsimani, m-am bucurat de discuțiile teologice pe care le-am avut cu el, era un călăuzitor cu experiență în ceea ce privește rugăciunea inimii, am simțit binecuvântarea sa în timpul spovedaniilor pe care le-am făcut la el. Era un părinte mistagogic iubitor și cu discernământ și era de asemenea înaintevăzător, avea darul înaintevederii. Mi-a spus de multe ori lucruri care s-au dovedit apoi a fi adevărate."
 Înaltpreasfințitul Ierótheos Vlachos

In continuare puteti urmari colocviul "Intalnirea cu Duhovnicul"
 dedicat Pr.Sofronie Saharov

Prezentarea incepe de la minutul 33 !
 

"Nu de judecată avem nevoie. Are cine să ne judece – Dumnezeu – și trebuie să învățăm cu toții conștiința noastră să ne judece pe fiecare dintre noi, și nu pe aproapele. Cine judecă pe aproapele face un pas de lucrare antihristică. Anti, în greacă, înseamnă împotriva, dar și în loc de. Cine sunt eu să-I iau locul lui Hristos, judecând pe cineva în afară de mine însumi? Iubiți frați și surori, întăriți Biserica cu rugăciunea voastră, cu credința voastră, cu credincioșia voastră față de cei care vă slujesc și față de cei care vă împărtășesc cu Cinstit Trupul și Sângele lui Hristos, Mântuitorul nostru! Cine este Viața noastră? Este Hristos! Viața poartă un nume și Acesta este Iisus Hristos, în care fie să aflăm cu toții mântuire!"Părintele Rafail Noica

Prezentarea incepe de la minutul 15! 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...