Te caut din toata inima...

21 februarie 2014

Despre cum se infrang ispitirile


Dupa ce ii aratase intr-o viziune cum a fost ispitit de Satana in desert, 
Isus ii spune Mariei Valtorta:

"Dupa cum ai vazut, Satana apare mereu cu o infatisare placuta, sub un aspect obisnuit.Daca sufletele sunt atente si , mai cu seama, in legatura spirituala cu Dumnezeu, primesc acele semnale care le fac sa fie vigilente si gata sa lupte cu uneltirile demonice.
Daca insa sufletele sunt neatente la cele divine , despartite fiind de acestea de cele trupesti care le asupresc si le asurzesc, nemaifiind sprijite de rugaciunea care uneste cu Dumnezeu si-si revarsa puterea precum un canal apele in inima omului , atunci acestea cu greu isi dau seama de capcana ascunsa sub o aperenta nevatamatoare si cad in ea.Eliberarea de aceasta este apoi mult mai grea.

Cele mai obisnuite doua cai pe care le ia Satana pentru a ajunge la suflete sunt senzualitatea si lacomia de mancare. El incepe mereu de la materie.Odata ce o darama si o aserveste pe aceasta, da atacul la cele superioare.Arata mai intai dimensiunea morala: ratiunea cu mandria si aviditatea sa , iar apoi cea spirituala, rapindu-i nu doar iubirea - aceea deja nu mai exista atunci cand omul a inlocuit iubirea dumnezeiasca cu alte iubiri umane - dar si frica de Dumnezeu.
Atunci omul se lasa prada cu sufletul si trupul sau Satanei, numai sa ajunga sa se bucure de ceea ce-si doreste, sa se bucure tot mai mult.

Ai vazut felul in care m-am comportat Eu. Am tacut si m-am rugat. Am tacut , pentru ca , daca Satana vrea sa seduca si da tarcoale, omul trebuie sa stea linistit, fara sa se repeada prosteste si fara sa se teama vadind lasitate. 

Trebuie insa sa reactioneze la prezenta sa printr-o atitudine grava si rezervata, iar la seductia sa prin rugaciune. 

Este zadarnica orice discutie cu Satana.El ar iesi biruitor, pentru ca este  priceput la argumentatii.Numai Dumnezeu il poate invinge.De aceea omul trebuie sa faca apel la Dumnezeu ca El sa vorbeasca pentru noi, prin noi, aratandu-i Satanei acel Nume si acel Semn - Numele meu, Semnul meu - nu atat inscrise pe o hartie sau incizare pe vreun lemn, cat inscrise in inima.Trebuie sa-i replice Satanei numai atunci cand el pretinde ca este asemeni lui Dumnezeu, si atunci numai intrebuintand cuvantul lui Dumnezeu. Nu poate suferi aceasta.

Apoi, dupa lupta, vine victoria, iar ingerii il slujesc si-l apara pe cel biruitor de ura Satanei.Il rasplatesc cu binefacerile ceresti, cu harurile pe care le revarsa din abundenta in inima fiului credincios, cu binecuvantarea care mangaie spiritul.

Este necesar ca omul sa aiba vointa de a-l infrange pe Satana si credinta in Dumnezeu si in ajutorul sau. Credinta in puterea rugaciunii si in bunatatea Domnului.Atunci Satana nu poate sa ii faca rau."

sursa : Maria Valtorta  " Evanghelia asa cum mi-a fost revelata"



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toate Harurile si darurile Spiritului Sfant!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...