Te caut din toata inima...

13 mai 2012

Haideti sa mergem la baba aia nebuna!



                                                                                de Sr. Emmanuel
                                                                              (membra  a Comunitatii Fericirilor)


Un trio din Lyon


Intr-o zi, un tanar statea la masa cu cele doua amante ale sale ,la o sticla de vin, intr-un faimos bar din Place Bellecourt din Lyon.
Atmosfera anosta, conversatie aproape inexistenta o plictiseala de moarte invaluia respectivul trio.Le pierise interesul pentru orice, facusera si repetasera toate pacatele posibile, incercasera totul, experimentasera totul si iata-i, acum, in pana de fantezie.

Oare ce ar putea inventa nou pentru ca viata lor sa redevina excitanta?

"Am o idee" , spuse barbatul, cu ochii strabatuti de o sclipire rautacioasa."Ce-ar fi sa mergem impreuna la baba aia nebuna?!"

"Care baba nebuna?" , intreba una dintre femei.

"Dar stii prea bine, nebuna din Chateauneuf, aia care sta mereu inchisa pe intuneric!"

"Ah! "Mistica"? Se spune ca ar avea stigmatele..."

"Cacealma! Face totul ca sa castige bani!"

"Geniala ideea ta!", exclama cealalta femeie.Dar ne trebuie un plan prudent, caci este foarte greu sa te apropii de ea."

"Nu-ti fa griji, cunosc pe cineva care a fost acolo.Planul e simplu: o sa participam la niste Exercitii spirituale, iar in ziua a doua or sa ne intrebe daca vrem, sa mergem s-o vedem pe Marthe.Ne inscriem si , bineinteles, ne prefacem ca suntem "evlaviosi"...

"Nici o problema din punctul acesta de vedere", spuse una dintre femei,chicotind.
"...si le spunem ca avem sa-i supunem o problema importanta, ca trebuie sa mergem toti trei impreuna.Si, odatain camera, o sa fie haiul de pe lume, cel mai mare din viata noastra! O sa ne dezlantuim total! O s-o batjocorim, o s-o insultam, o sa  ne distram pe seama ei, o sa-i aruncam cele mai grosolane injurii, pe scurt, o sa-i tragem cea mai mare sapuneala din viata ei!
O sa-si aduca ea aminte de noi! Si , natural, vom da totul pe goarna la ziare."

Toti trei izbugnesc in hohote de ras, frecandu-si mainile cu anticipatie.

Dupa trei saptamani,cei trei candidati la scandal semanau cu trei porumbei nevinovati.Mancau linistiti printre participantii la Exercitiile de la Chateauneuf -de - Galaure, cand au fost strigati pe nume:

"A venit randul vostru sa mergeti la Marthe( este vorba despre Marthe Robin despre care puteti citi mai multe dand clik pe "aici").
Sa fiti  gata la orele 15 in fata scarii Caminului, caci Parintele Finet va va duce cu masina."

Ei nu stiau, insa, un amanunt important al uzantelor si obiceiurilor Caminului, si anume ca Marthe cerea intotdeauna sa cunoasca lista persoanelor care doreau sa o vada.In anumite ocazii, ea insasi a  semnalat ca cutare sau cutare nu putea fi acceptat, fiind un ziarist care avea ascuns un reportofon, sau un farsor lipsit de caracter care voia sa dauneze Caminului.Ea se ruga indelung pentru fiecare "invitat".

Cei trei din Lyon au ajuns, deci , in anticamera casei de tara a Marthei; fiecare s-a asezat in fata vechii sobe cu lemne, in timp ce marele orologiu marca sonor si inexorabil minutele care se scurgeau.Atmosfera se schimbase , erau deja mai putin indrazneti ca in barul din Lyon, dar isi spuneau ca nu au de ce sa se teama, planul lor este perfect si va functiona!

O doamna iese din camera Marthei cu ochii plini de lacrimi...

"Repede, grabiti-va, acum intrati voi!", spune Parintele Finet, care ii impinge cu blandete in intuneric, indicandu-le niste scaune cu lanterna de buzunar.
De abia au timp sa inteleaga unde sunt si sa gaseasca pe pipaite scaunul, ca Marthe si deschide gura:

"Haideti , batjocoriti-ma! Este tot ce merit!"

Tacere mormantala: respectivul trio impietreste ; trec secunde apasatoare....

"Dar ...doamna...noi...aaa..."

"Haideti , nu va temeti, spuneti-mi tot ce aveati de gand, nu sunt decat o pacatoasa si nu merit decat asta!"

Barbatul cauta sa-si recapete rasuflarea si spune cu o voce sparta de neliniste, atins de exceptionalitatea momentului:

"Dar , doamna, nu avem nimic sa va spunem, nu  am venit sa ne batem joc de dumneavoastra..."

"Ba da , aduceti-va aminte de seara de 4 martie , intr-un faimos bar din Place- Bellecourt din Lyon, va intrebati ce sa mai faceti si ati hotarat sa mergeti la "baba aia nebuna de la Chateauneuf" ca sa va bateti joc de ea.."

Cei trei amutesc definitiv de stupoare.Socul genereaza in ei o spaima care ii strabate pana la os.Pana si facultatea de a gandi e suspendata; pleaca capetele,ravasiti,nauciti...au gresit totul, au pierdut, nu stiau... 
si atunci,incetul cu incetul, tinuta lor orgolioasa lasa  loc unei timide si fragile deschideri a inimii..Iar Marthe se grabeste sa salveze situatia.

Barbatul si cele doua amante ale sale au rmas mai mult de o ora ascultand-o.Imensa ei iubire pentru fiintele omenesti, i-a cucerit si nu mai incearca sa para cine nu sunt.Dupa cat se pare, ea stie totul despre ei, dar lucrul cel mai surprinzator este ca ii iubeste asa cum sunt, asa cum numai o mama stie sa iubeasca.Ba chiar, s-ar putea  spune ca se considera inferioara lor.

Manifesta fata de ei un nesfarsit respect si ii introduce deindata in splendoarea proiectului lui Dumnezeu pentru existenta lor . Pare sa ignore ca viata lor de desfranati nu i-a pregatit de loc sa auda cuvinte atat de pure,atat de sublime!
Mareste doza despre frumusetea vietii acelora care Il iubesc pe Dumnezeu si despre splendoarea unui suflet profund unit cu Isus.

Entuziasmul ei ii pasioneaza.

In acea zi  intr-o casuta de tara pierduta in campia din tinutul Drome, iubirea a repurtat o frumoasa  victorie asupra urii.Cand cei trei prieteni ai nostri au iesit din casa Marthei, iar vantul sudului le atingea usor fetele transfigurate, de abia se puteau tine pe picioare de bucurie.Aveau impresia ca facusera o calatorie departe , departe , intr-o alta lume.

Rodul vizitei: un calugar si doua calugarite.

Relatare facuta de un prieten al Marthei, Jean Dujat, filosof si discipol al mons.Vladimir Ghika si al marelui teolog Garrigou Lagrange; era prieten intim si cu Jacques Maritain.A fondat la Paris  Centrul de Studii Religioase, care a permis unor mii de laici sa primeasca , in treiani, bazele credintei catolice.
   
 (Extrasa din cartea Sorei Emmanuel "Il Bambino nascosto di Medjugorje", Ed Shalom)

sursa: Revista "Regina Pacis",nr.249 din iulie 2011

O revista minunata in care veti regasi informatii despre Aparitiile Sfintei Fecioare si veti cunoaste vietile unor oameni minunati uniti in mod intim cu Sfanta Treime si Sfanta Fecioara.

Revista apare o data pe luna
pretul unui exemplar este 2,5 lei
Abonamentele se primesc pe numele NEGOITA ELENA
la Oficiul Postal nr.9,Cod 031
Bucuresti 9,Sector2

Despre Marthe Robin puteti citi mai multe aici: 




Dumnezeu sa va binecuvanteze cu infinita Sa iubire!

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...