Te caut din toata inima...

26 decembrie 2011

CRACIUNUL: Iubirea capata maini si picioare si caldura unei inimi omenesti


Dumnezeu s-a facut om.In Isus, El are ca noi o fata , maini si picioare ca noi, o inima ca inima noastra, ca sa poata sa simta cu noi toata bucuria si toata durerea.Dumnezeu s-a facut un om sarac.El nu pune pret pe bogatie , bunastare si comoditate.
Craciunul este ziua de nastere a lui Dumnezeu pe pamant, ziua de nastere a incredibilei iubiri a lui Dumnezeu, care nu sta pe ganduri , nu socoteste si nu cunoaste masura.
Craciunul - aventura unui Dumnezeu care vrea sa fie aproape , nu undeva departe, ascuns in nori.El nu vine ca un  executor judecatoresc caruia suferinta, frica  si lipsurile oamenilor ii sunt indiferente.El vine ca un copil slab, neinsemnat.Copilul unui refugiat, azilant in Egipt.Un Dumnezeu care nu este inteles si iubit de multi, ci este respins si prigonit.Un Dumnezeu cu trup omenesc din care oamenii vor face o cruce.Pentru ca Dumnezeu este iubire si tine infinit de mult la oameni, El va fi un Dumnezeu care sufera.In Isus, El sufera durerile tuturor oamenilor si tuturor timpurilor si le transforma in lumina.

In Isus s-a aratat Dumnezeu , care este iubire si bunatate si iertare.Isus rezuma toate poruncile lumii: sa va iubiti unii pe altii asa cum va iubesc eu.

*****

Dumnezeu este primul care a spus:
"Omule, mi-esti drag!"
Craciunul inseamna: a aparut omenia lui Dumnezeu, bunatatea lui , blandetea lui, gingasia lui.Dumnezeu se indreapta catre oameni cu iubirea  sa,casa ii elibereze de lacomia lor oarba, de egoismul lor bolnavicios.
In intruparea lui Isus vine Dumnezeu ca sa intervina in favoarea omului sarman, ca sa se faca una cu el.Una cu  toti cei insingurati si suferinzi, cu cei asupriti si ratati,cu miile de minori care  nu au un camin si carora le lipseste atentia iubitoare, cu marele grup al celor handicapati fizic si mintal,cu refugiatii si cu cei  care cer azil , cu oamenii din inchisori si lagare si din cartierele mizere.
Isus a venit pentru ca noi , oamenii , tineri sau batrani, bolnavi sau sanatosi, indiferent de limba, de origine sau culoarea pielii, sa ne impacam unii cu altii, sa ne ajutam reciproc, sa tinem unii la altii, si sa ne iubim.

Craciunul : planeta noastra rece se incalzeste, in marele desert al lumii cresc mici oaze.

******

Ce s-a intamplat cu limba? Zi de zi se abat asupra noastra avalanse de cuvinte.Am poluat nu numai aerul si apa si pamantul, ci si limba.Prefacatoria, ura si minciuna au  incalcit limba astfel incat oamenii nu se mai inteleg unii cu altii.Destul de des, ei se insala unii pe altii cu multe vorbe care nu spun nimic.
Si, de fapt , cuvantul poate sa fie ceva minunat: ceea ce esti tu.
El poate sa fie mult mai mult decat ceea ce doar spui sau scrii.
Si cuvantul a fost la Dumnezeu, si Dumnezeu era Cuvantul si Iubirea era Cuvantul.
Cuvantul s-a facut trup si a locuit printre noi .Isus este Cuvantul care este Iubire.
Isus este Cuvantul nu numai prin ceea ce spune sau face, ci , inainte de toate, prin ceea ce este El.
Isus este cuvantul lui Dumnezeu si totodata raspunsul la toate problemele noastre de viata.Tot ce are Dumnezeu de spus oamenilor este Isus.In Isus, El a spus clar tot ceea ce avea de spus:
Iubirea care a luat carne si sange si s-a facut om este intr-un trup omenesc, cu maini si picioare si cu caldura unei inimi omenesti.

Isus este declaratia de dragoste a lui Dumnezeu.

Un cuvant poate sa fie ca o nastere, ca o stea care cade de pe cer, ca o bucata de paine pentru un nou inceput.

*****

ULtimul an a fost bun pentru tine? Ai devenit mai mult om , un om mai bun? Ai avut pentru asta 365 de zile.Uita-te in urma ce ai facut? Ai adus soare, bucurie si fericire sau tristete si durere? Te-ai preocupat de altii sau le-ai distrus fericirea?
Viata ta din ultimul an este acum de neschimbat, ca un document pentru vesnicie,si incepe un nou an.
Primesti o noua sansa: 365 de zile ca sa iubesti, ca sa semeni fericire pentru altii.
Nu cauta niciodata fericirea numai pentru tine singur, numai intre cei patru pereti ai tai.In noul an , scoate la iveala in fiecare zi " soarele" pentru ceilalti: soarele prieteniei tale si al bunatatii.Nu-i lasa sa se afunde in norii proastei dispozitii, in ceata indiferentei, in noaptea neincrederii.Pe fiecare om pe care-l intalnesti in noul an primeste-l in viata ta cu prietenie si bunatate.
Atunci , convietuirea devine o sarbatoare, plina de fericire in fiecare inima omeneasca - si intr-a ta.

Aceasta este arta vietii:
Sa te ridici in fiecare dimineata din noapte.
Sa fii in fiecare zi nou ca lumina soarelui.
Sa incepi fiecare zi ca un om nou.

sursa: cartea " CRACIUNUL  cu  PHIL BOSMANS"



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu inimi pure si bune din care sa izvorasca doar cuvintele IUBIRII!

2 comentarii:

paul si raluca spunea...

CRACIUN FERICIT SI LA MULTI ANI !!!

mmary spunea...

Paul si Raluca, va multumesc frumos si va doresc si eu sarbatori fericite si binecuvantate.

Dumnezeu sa va binecuvanteze cu toata splendoarea Iubirii Sale!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...