Te caut din toata inima...

23 decembrie 2011

CRACIUNUL: Hai sa aprindem lampile noastre de la Steaua din Betleem


Nu-mi vorbi despre Craciun daca aceasta sarbatoare este golita si demonetizata devenind o simpla petrecere, o orgie cu mancare si bautura, zile de abundenta si lipsa de masura, pe cat posibil intr-o ambianta exclusivista.
Termina cu bazaruri de Craciun si cu muzica de reclama, cu ingerasi si Mos -Craciuni si cu ghirlande luminoase.
Craciunul doar nu este semnalul de inceput al carnavalului.
Craciunul este sarbatoarea inimii pentru toti cei care au o inima.Craciunul trebuie sa fie sfarsitul tuturor certurilor otravitoare si a tuturor violentelor, inceputul unei paci pline de iubire si adevar.
Sa tinem minte toata viata: numai painea pe care tu o dai de mancare te va satura.Numai bolnavii pe care tu ii vizitezi te vor vindeca, numai durerile pe care tu le alini iti vor usura suferinta.Numai bucuria pe care tu o aduci te va inveseli si numai fericirea pe care tu o dai te va face pe tine insuti fericit.

Craciunul:hai sa fim oameni , oameni unii pentru altii.Acum este timpul fortelor care doboara fara violenta ziduri si fac sa fie rodnice pustiuri ,al fortelor spiritului: iubirea , bucuria , impacarea, rabdarea , pacea.

*****

Fericirea si nefericirea sunt proprii tai copii, copii ai inimii tale si ai capului tau.Stii ca fericirea ta depinde in mare parte de ceea ce gandesti? N-ai remarcat niciodata ca pofta de mancare iti piere daca umbli posomorat? Daca te gandesti numai la nefericire si la lovituri ale sortii care s-ar putea abate asupra ta, atunci nu mai poti sa dormi.
Urmarile gandurilor sumbre: esti abatut , ingrijorat, satul de viata.
Umple-ti capul cu ganduri optimiste si inima cu sincera iubire de aproapele.Intocmeste o lista de lucruri care-ti fac bucurie si fii recunoscator.Alege-ti cativa oameni fata de care sa fii astazi deosebit de dragut.
Cei din anturajul tau, sotul tau, sotia ta, copiii tai, vecinii si colegii tai sa vada astazi la tine o fata proaspata si prietenoasa.Vei observa cum soarele simpatiei alunga norii intunecati ai grijilor si proatei dispozitii.

Invata sa fii bun.Incepe cu un zambet.Bunatate cucereste toate inimile.O fata prietenoasa este o binecuvantare pentru tot mediul tau inconjurator.

*****

Ca sa fii fericit de Craciun nu ai nevoie de o calatorie de vis si nici de o masa festiva.Nici o singura inima goala nu se va umple de fericire prin cheltuirea de multi bani pe cadouri scumpe.Ca sa fii fericit de Craciun ai nevoie de caldura oamenilor dragi, care tin la tine.
In saracie si in frig a venit pe lume, la toti oamenii, Cineva care a voit sa fie lumina si caldura cu intreaga sa viata.Pe o cruce a parasit iar lumea.Daca esti deschis pentru misterul acestui Om, deschis ca  un copil, vei primi lumina si vei simti caldura .
Poate ca nu simti nimic, poate ca esti inca alipit de prea multe lucruri materiale.Fiecare loc , in care esti incatusat, actioneaza ca un scurtcircuit.Iti doresc in aceste zile multa lumina in inima, ca sa poti aprinde cateva stele in intunericul dimprejurul tau, si multa caldura in tine,
pentru  a scoate oamenii din frig.

Hai sa aprindem lampa noastra de la steaua din Betleem si sa mergem in tacere prin noapte.Nu trebuie sa ne intrebam neincetat daca asta va alunga tot intunericul.



*****

Ce sarbatorim noi de Craciun? O intamplare incredibila: patrunderea lui Dumnezeu, care este iubire, pe planeta noastra rece.Craciunul este nasterea crestinismului, a singurei religii in care Fiinta Suprema lasa sa fie recunoscuta ca fiind IUBIRE.Noi credem intr-un Dumnezeu care este iubire si care voieste ca iubirea sa sa se faca simtita pretutindeni pe pamant unde traiesc oameni , in casele lor si pe strazile lor.
Misterul intruparii: Dumnezeu a voit sa se faca om in Isus Cristos din Nazaret, ca sa dea iubirii sale maini si picioare si caldura unei inimi omenesti.In economia acestei iubiri esti chemat sa dai mai mult decat posezi.Trebuie sa te dai pe tine insuti.In asta consta cea mai temerara actiune a inimii.
In crestinism, iubirea este iubirea lui Dumnezeu, este iubirea care vrea sa devina om in oameni.Aceasta iubire este nemarginita si altruista.Ea presupune o convertire personala continua.Cu aceasta iubire nu suntem niciodata gata.


Craciunul: o incercare fantastica de a face lumea noastra iarasi locuibila pentru oamenii saraci, mici , vulnerabili, o lume in care sa se poate trai.



*****

 Dumnezeu vrea si astazi ca iubirea sa sa devina om.Astfel , Craciunul nu este legat de nici o data si de nici un loc.Craciunul poate sa se intample in mii de locuri.Orice sat si orice oras - si localitatea noastra -poate sa se numeasca Betleem si orice inima - si a noastra - poate sa fie o iesle in care sa se nasca iubirea.Atunci , niciodata vreun om sa nu mai traiasca singur si sa moara de frig.
Omule drag, lasa sa se intample Craciunul adanc in inima ta.Lasa sa se nasca iubirea , iubire pentru samanta.Asta e o altfel de iubire decat cea elogiata de lume.
Iubirea pentru samanta este iubirea unui om care se mistuie pentru altii , care este gata chiar sa sufere si sa moara pentru ca altii sa poata sa traiasca.
O asemenea iubire constituie misterul crestinismului. Craciunul este o ocazie unica de a da iarasi ptina apa multimii de seminte de iubire.

Hai sa mergem impreuna pe drumul prin desertul timpurilor noastre.Sa semanam cateva flori in dreapta si in stanga, sa atarnam cateva stele pe cer pentru oamenii din noapte.
Astfel, construim impreuna o mica oaza.Orice oaza se poate numi Betleem, caci aici se naste iubirea.

*****

Craciunul.Dumnezeu devine vizibil pe pamant in fiecare gest de amabilitate si iubire  dintre oameni.Dar multi nu se gandesc la Dumnezeu, El nu-i intereseaza. Pentru ei, El nu exista , iar unii chiar il declara raspicat mort.Dumnezeu este mort pentru toti cei care nu sunt gata sa iubeasca.Pentru toti cei care nu se pot iubi decat pe ei insisi, decat capul lor si propia avutie.
Dumnezeu nu este mort.El traieste, dar nu este usor de recunoscut si El se incredinteaza numai acelora care vor sa-L iubeasca.
Nu este un Dumnezeu al filosofilor si al invatatilor care in fiecare secol isi schimba parerea despre El.Dumnezeu se lasa recunoscut: cei simpli, cei mici, cei saraci, cei pacatosi il pot intalni, toti cei care vor sa se coboare de pe tronul lor inalt si sa-si dea jos masca arogantei.
De aceea , omule drag, debaraseaza-te de tot balastul trufiei si al ingamfarii. Deschide-ti inima si bratele - chiar daca sunt tari ca ieslea, totul e sa fie deschise - si intra in misterul iubirii de la Craciun.



Deschide-te pentru lumina si bucurie,pentru misterul iubirii dezinteresate.

sursa :cartea " Craciun cu Phil Bosmans"


Dragii mei,inima mea va doreste sarbatori fericite si binecuvantate impreuna cu Sfanta Treime si Sfanta Familie, sarbatori binecuvantate in care sa-L simtiti pe micutul Isus nascandu-se in inimile voastre, sarbatori sfinte in care sa va simtiti inimile palpitand in splendoarea Iubirii Divine.

Dumnezeu sa va binecuvanteze in fiecare clipa cu Focul Iubirii Sale , cu bucurie si cu sfintenie.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...