Te caut din toata inima...

24 noiembrie 2011

Craciunul : sarbatoare a iubirii !!!

gold christmas candles celebration pictures, backgrounds and images


Craciunul este mai mult decat un sentiment, mai mult decat o amintire din copilarie, un suvenir dintr-un trecut indepartat.
Craciunul nu este nici ceea ce se poate vedea saptamani in sir pe strazile comerciale supra-aglomerate: mii de lumini, pomi de Craciun, vitrine stralucitoare.Totul te indeamna sa cumperi si sa tot cumperi.
O lume de vis ca-n povesti si o provocare pentru  oamenii nevoiasi, caci pentru ei o asemenea demonstratie de abundenta si lux este doar deprimanta , ei isi simt numai si mai dureros saracia.
Din cand in cand oamenii cauta sa strapunga monotonia vietii lor de zi cu zi si sa petreaca o sarbatoare frumoasa.Dar atunci cand Craciunul se termina cu burti ghiftuite si cu sticle goale, Craciunul nu mai este o sarbatoare a bucuriei , ci o sarbatoare a desertaciunii.
Atunci , de Craciun nu se mai intampla nimic.Nu se schimba nimic.Cu toti pomii de Craciun si Mos-Craciunii si cu tot luciul sclipitor, care costa atat de multi bani, totul ramane la fel de trist si de dezolant.

Craciunul este Chemarea lui Dumnezeu la iubire intre oameni, la intelegere si disponibilitate de a ajuta , la iertare si impacare, la pace si prietenie.


*****

Advent: Dumnezeu vine pentru ca oamenii sa isi deschida sarmanele lor inimi omenesti ca sa primeasca iubire.Iubirea sa determine din ce in ce mai mult viata oamenilor.Dar ei sunt putin dispusi pentru aceasta.
Viata devine astfel in fiecare zi o provocare: sa faci loc pentru iubire, loc pentru Dumnezeu , care este  iubire.

Advent : timp de pregatire pentru venirea lui Dumnezeu.Dumnezeu il cauta pe om si omul il cauta pe Dumnezeu.Dumnezeul cel Sfant il cauta pe omul prins in pacat, iar pacatosul il cauta pe cel Sfant pentru a deveni sfant , pentru a fi primit in lumina si in iubire.

Curaj si incredere! Dumnezeu ne aude chiar daca noi nu putem sa vorbim.Dumnezeu ne vede chiar daca noi suntem orbi.
Dumnezeu lasa sa straluceasca soarele lui chiar daca noi ne ascundem in umbra.El, care i-a dat omului gandirea , sa nu poata sa gandeasca singur? El , care i-a dat omului ochisi urechi, sa nu poata sa vada si sa auda singur? El, care i-a dat omului o inima pentru iubire, sa nu fie El insusi iubire infinita?

Ii spun in fiecare zi lui Dumnezeu:

"Esti minunat."

Cu cat o sa spun mai mult , cu atat mai mult ma lasa sa vad minuni ale iubirii sale.

sursa : cartea "Craciun cu Phil Bosmans"


Dumnezeu sa va binecuvanteze cu inimi curate si iubitoare !

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...