Te caut din toata inima...

14 octombrie 2011

Slabiciunea firii omenesti



ISUS: "Eu sunt  REPARATORUL SI INNOITORUL FIRII OMENESTI dezechilibrate si cazute in pacat.Eu sunt  NOUL ADAM  care restabilescin OM ARMONIA SA CU DUMNEZEU si armonia intre sensibilitatea sa si mintea si vointa sa.
Prin pacatul stramosesc , firea omeneasca a fost tulburata. ORDINEA A FOST RASTURNATA. Pasiunile sensibilitatii au iesit de sub controlul si stapanirea ratiunii si a vointei.Pornirile vehemente spre satisfacerea simturilor, spre placere, impresiile puternice de frica, dezlantuirea maniei si a pasiunilor ca bucuria si tristetea, exercita o violenta influenta si atractie asupra judecatii si vointei omului, abatandu-le de la imbratisarea adevarului si de la implinirea Vointei si a Poruncii Dumnezeiesti.
Aceasta este  SLABICIUNEA FIRII OMENESTI: puterea extraordinara a instinctelor asupra ratiunii si vointei libere, facandu-le sa greseasca.
PACATELE DE SLABICIUNE, viciile si defectele izvorate din slabiciunea FIRII OMENESTI, in general, mentin RESPONSABILITATEA omului pentru ele si  daca sunt comise cu suficienta stiinta si vointa, POT FI PACATE DE MOARTE in materie grava : CUVINTELE  si actiunile scandaloase care calca grav caritatea, care rup armonia si pacea intre suflete, si mai ales in Comunitate, sunt PACATE GRAVE, desi pot sa fie savarsite sub imboldul maniei...

De asemenea, o pornire de invidie sau gelozie puternica impotriva careia sufletul nu lupta cu hotarare de la inceput, poate nascoci acuze grave, judecati temerare , uneltiri impotriva aproapelui, calomnii si razbunari care ruineaza viata lor sufleteasca si produc intrigi, certuri si neintelegeri acolo unde domneau dragostea si armonia frateasca.

Asemenea pacate totdeauna sunt de moarte, si , din nefericire, de multe ori nici sufletele consacrate nu le iau in seama, ci trec peste ele cu usurinta, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat...

PRIVEGHEATI SI VA RUGATI!

O, fiica preaiubita ! Pacatele de slabiciune Eu le iert mai usor, chiar daca sunt grave.Dar daca ele se transforma in PACATE PREMEDITATE, cand , planuind la rece, omul cheama in ajutor PASIUNILE SALE, atunci sunt  NECRUTATOR , caci in mod vadit ele devin PACATE DE RAUTATE , gandite si voite anume.
Meditati si va examinati din ce in ce mai profund si mai serios : Nu v-ati format o constiinta falsa asupra asupra slabiciunii firii omenesti? Ati combatut mai ales invidia si mania? Ati facut tot ce era in  putinta voastra si v-ati rugat ca prin ajutorul harului Meu sa biruiti orice pasiune dezordonata? Si tu, raspunde la fel:

"Ma daruiesc Tie , Doamne! Pune stapanire pe mine si combate in viata mea toate slabiciunile firii mele omenesti.Ajuta-ma!"

Si Eu te sprijinesc si te intaresc sa combati cu vitejie slabiciunile tale.
Fii curata la trup si la suflet! Fii tare in slabiciunile tale! Invinge-le cu curaj si vitejie, fara sa asculti plangerile  eului propriu.Eu te sustin cu harul Meu dar sa lupti continuu.
Din slabiciuni poti face virtuti alese
Viciile sa dispara din tine, iar luminile si harurile sa activeze in suflet, incat sa devii adoratoare perfecta.
In aceasta privinta urmeaza-Ma ! "

Reparator si Innoitor
Armonios al firii omenesti !


Tu esti taria mea in toate slabiciunile mele !Isuse, Tu stii cat sunt de slaba si firava.Si totusi m-ai ales cu o chemare atat de mareata!
Doamne, eu nu contez pe puterile mele care sunt numai slabiciune, ci pe  IUBIREA TA DE INSANGERAT,  care e atotputernicia mea! Dar Tu mi-ai dat si o vointa libera si imi ceri colaborarea cu Harul tau pentru biruinta asupra slabiciunilor mele.De aceea vreau sa Te vad Triumfator in mine! 
Voi lupta fara incetare impotriva slabiciunii firii mele , caci toate  le pot prin Harul Dragostei Tale care ma intareste.
Ma daruiesc Tie, Doamne! Pune stapanire pe mine si combate in viata mea toate slabiciunile firii mele omenesti.Ajuta-ma ! Te urmez!

sursa cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" 
-Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro

Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divina  prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.

Episcop Ioan Dragomir



Dumnezeu sa va binecuvanteze cu acele HARURI care vor face ca viata voastra intreaga
sa iradieze numai iubire, numai credinta , numai speranta, numai ascultare si daruire totala, numai nevinovatie si numai SINCERITATEA Sa si a INIMII NEPRIHANITE! 

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...