Te caut din toata inima...

19 mai 2011

Neglijenta in lucrurile mici


Isus: "Eu sunt Acela despre care EVANGHELIA SPUNE: 
TOATE LE-A FACUT BINE!

Eu sunt PERFECTIUNEA care Ma oglindesc atat in lucrurile mari cat si in lucrurile mici.Cu aceeasi intelepciune si cu aceeasi iubire am creat si astrii cololasi si simplul atom, si muntii uriasii ,si firul de nisip,si noianul apelor , si stropul de roua.Cu aceeasi marinimie am creat cedrii din Liban si firul de iarba, elefantul si licuriciul, oamenii uriasi si piticii, Ingerii si stelele.Eu nu sunt mai mic in LUCRURILE MICI.
Sunt  DESAVARSIT IN TOATE!
Aceasta o cer si oamenilor.V-o cer in chip deosebit voua, sufletelor consacrate  VIETII DE PERFECTIUNE. Oare nu indeamna Biserica si pe simplii credinciosi:
TOATA VIATA NOASTRA LUI CRISTOS , LUI DUMNEZEU SA O DAM?
Or, viata de toate zilele nu e formata numai din lucruri mari, ci mai mult din lucruri mici care se tin lant.Si acestea trebuie sa fie facute bine, cu atentie si cu intentie supranaturala.Altfel cea mai mare parte a vietii voastre e pierduta pentru Cer si pentru Pamant, pentru marirea lui Dumnezeu, pentru sfintirea si mantuirea sufletelor.
NEGLIJENTA IN LUCRURILE MICI arata o mica grija de MARIREA si IUBIREA lui  DUMNEZEU, putin interes pentru sfintirea propriului suflet si putina dragoste fata de aproapele.

De aceea spun in Scriptura: 

Cine nu tine seama de lucrurile mici incetul cu incetul cade in greseli mari.

Da, inima iubita de Tatal prin Fiul facut Om pentru oameni!
Cat de mult Ma ranesc indelicatetile sufletelor consacrate, in lucrurile mici!
Acolo unde e adevarata iubire fata de Mine, TOATE LUCRURILE SUNT MARI .IUBIREA MARE LE FACE MARI.
Examineaza-te in lumina IUBIRII Mele:
Cum ai privit pana acum lucrurile mici? Nu ai fost neglijenta in ele?Nu le-ai socotit si nu le consideri lucruri fara importanta?
Mai mult! Iti dai seama ca atat in viata personala cat si in Comunitate dezordinile cele mari incep cu neglijente in lucrurile mici? Ai facut eforturi in aceasta privinta? Ai luptat si te lupti mereu sa invingi toate relele din tine si sa te indrepti chiar si de micile defecte si imperfectiuni care iti umbresc sfintenia? Nu te cruta de nimic!Taie in tine si te conformeaza Vointei Mele care te vrea perfecta in cele mai neinsemnate lucruri de pe Pamant.
Eu iti cer perfectiune in toate si nu vreau pentru nimic in lume sa te pierzi in nimicurile si imperfectiunile vietii trecatoare.Lucrurile mici te inalta la cele mai mari virtuti.Ele iti ofera daruri si favouri ceresti.Te transforma,te unesc cu Mine, Divinul MARE, prezent in cele mai mici lucruri carora oamenii nu le dau nici o importanta.
Pentru ei sunt neinsemnate, dar pentru tine devin puncte de meditatie, de contemplatie, de admiratie si de abandonare in grija Celui ce Este TOTUL in toate..."

Dumnezeule Mare si Desavarsit
in toate!

Minunat esti Tu in toate lucrurile si lucrarile Tale! Tu ai insipirat pe Psalmist sa cante:
Laudati toate lucrurile Domnului pe Domnul!
Te oglindesti intr-un strop de roua ca si in imensitatea oceanelor! Asa vrei sa Te oglindesti si in viata noatra:
in lucrurile mici ca si in cele mari!
Da, Isuse, vad mai bine ca , pentru sufletul meu care Te iubeste, trebuie sa dispara deosebirea dintre lucrurile mari si mici in trairea de fiecare clipa IN UNIRE CU TINE.
Tu, Eternul, esti  ACELASI PREZENT in clipele vietii ca in anii vietii...
Vreau sa fiu egala in toate lucrurile , adica sa Te iubesc cu Inima Ta in toate si sa ispasesc neglijentele infinite ale sufletelor , in lucrurile mici!

sursa cartea :" Lepadarea de sine insusi pentru a trai in Cristos" -Congregatia Inimii Neprihanite
EdituraTracus Arte
Str.Pictor Sava Hantia nr.2,Sector 1,Bucuresti
Tel/Fax 0212234111
puteti comanda si prin email: vanzari@edituratracusarte.ro
 
Aprobare

Volumul "Lepadarea de sine pentru a trai in Cristos" al Sorei Maria Ionela prezinta sintetic drama spirituala a omului decazut si prada viciilor care distrug in el asemanarea sa cu Creatorul.El este rodul anilor de inchisoare pentru marturisirea credintei,incercare experimentata si de noi, pastorii Bisericii greco-catolice,de aceea intelegem abisul de mizerie al fiintei umane descris in paginile acestui volum;
dar mai ales intelegem infinita indurare divina  prin care din fii risipitori acaparati de vicii si pacate, ne reintoarcem la Tatal cerand iertare si renasterea la viata spirituala.
Biruinta este posibila numai prin lepadarea de sine, prin lupta cu noi insine, prin batalia cu Eul propriu cel rau, conditie esentiala
pentru o traire crestina perfecta.
Volumul acesta este un dar al Iubirii si Milostivirii divine fata de toti oamenii si fata de fiecare in parte:
Mantuitorul se apropie de eul uman ca sa-l purifice de toate pornirile dezordonate, de toate viciile, prin Lepadarea de sine.
Binecuvantez deci si aprob acest volum cu increderea renasterii la viata spirituala a tarii noastre aflata in robia unei ideologii distrugatoare,izvor de vicii si mizerie ,a Bisericii noastre persecutate si a fiecaruia dintre noi.
Neprihanita Mama, Maicuta noastra Sfanta, sa ne fie model de puritate si sfintenie pe drumul lepadarii de noi insine pentru a trai in Cristos.
Bucuresti, 15 august 1980 Sarbatoare Adormirii Maicii Domnului.
Episcop Ioan Dragomir
 
 
Dumnezeu sa va binecuvanteze cu Spiritul Adevarului ,cu Spiritul Sfant, cu Pacea , Iubirea , Indurarea si Bucuria Sa! 

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...