Te caut din toata inima...

18 septembrie 2010

Învăţătură de la Spiritul Sfânt în iulie 2010

2010 – ANUL CUNOAŞTERII ŞI URMĂRII SFINŢILOR – IULIE

”Voia lui Dumnezeu aceasta este: sfinţirea voastră!” (1 Tes.4,2)

A 70-a întâlnire lunară de rugăciune în Nuşfalău pe muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm evangheliile de duminică! (Lc.10,1-42; 11, 1-13) 

Motto-ul lunii: „Nu te ruşina să-l mărturiseşti pe Domnul nostru!” (2. Tim.1,8)


Intenţia comună de rugăciune: ispăşim pentru acele persoane cărora le este ruşine să-şi mărturisească credinţa!

Sarcina noastră concretă va fi: indiferent cu cine vorbim vom spune conştient măcar o dată:  

„Dumnezeu să te binecuvânteze!!!”

Învăţătură de la Spiritul Sfânt în iulie 2010


„Dragii mei! Luna aceasta vreau să vă vorbesc despre mărturie.
 Mărturia este susţinerea deschisă, curajoasă a convingerii voastre, chiar şi cu preţul vieţii. Voi oamenii  sunteţi capabili de aceasta cu ajutorul nostru. Vă rog să mărturisiţi despre: Adevărurile Sfintei Scripturi, învăţăturile Bisericii, relaţia voastră cu Cei din Cer. Trebuie să ştiţi că e cel mai greu să vă mărturisiţi credinţa celor cu care trăiţi şi munciţi împreună zi de zi. Aveţi grijă ca vorbele voastre să nu fie diabolice, nici doar lumeşti, ci să fie supranaturale.
            Comunitate spirituală se formează numai dacă aveţi curajul să depuneţi mărturie despre experienţele voastre sufleteşti. Nu doar preoţii şi călugării sunt invitaţi la o viaţă de mărturisire, ci toţi oamenii care sunt botezaţi şi miruiţi! Dacă veţi înlătura teama de oameni din sufletele voastre, veţi fi capabili de aceasta.
            Încercaţi ca oriunde aţi merge să depuneţi mărturie în primul rând cu: viaţa voastră exemplară, vorbirea pozitivă, suferinţa răbdătoare şi cu moartea acceptată din mâna lui Dumnezeu. Dacă sufletul vă este preaplin de prezenţa Noastră plină de iubire, atunci nu veţi putea să tăceţi când vine timpul mărturiei.
            Dacă Îmi cereţi zilnic darul Înţelepciunii, Eu vă voi dezvălui când trebuie să vorbiţi, când trebuie să tăceţi şi cui şi cât să spuneţi. Când depuneţi mărturie este foarte important ca întâi să-l întrebaţi şi să-l ascultaţi până la capăt pe aproapele vostru. Să vorbiţi doar după ce aţi văzut de ce are el nevoie, fiind atenţi la capacitatea lui de asimilare. Aşa cum farmacistul nu dă dintr-o dată toate medicamentele din farmacie unui bolnav, nici voi să nu vreţi să spuneţi totul dintr-o dată.
            Nu aveţi voie să tăceţi când în prezenţa voastră sunt batjocoriţi: Dumnezeu, Maria, sfinţii, preoţii voştri, religia sau convingerea voastră,... Nu aveţi voie să tăceţi nici atunci când, în prezenţa voastră, oamenii îi vorbesc pe alţii de rău, îi calomniază, spun bancuri sau cântă cântece de prost gust.
            Dacă în familie nu sunt ascultate atenţionările voastre blânde, vorbiţi-I mai mult lui Dumnezeu despre familia voastră decât familiei despre Dumnezeu. Aveţi grijă ca în mărturie să respectaţi libertatea şi convingerea semenilor voştri. Să nu-i forţaţi nici atunci când daţi mai departe binele. Sarcina voastră este să spuneţi Adevărul şi nu să-l impuneţi oamenilor.
            Vă invităm să depuneţi mărturie, pentru că aceasta are urmări. Veţi fi fericiţi dacă prin mărturia voastră se convertesc multe persoane şi pornesc pe calea iubirii, a schimbării, a fericirii. Trebuie să vă aşteptaţi că vor fi şi oameni care vă vor asculta miraţi, dar nu vor deveni nici mai buni, nici mai răi. Trebuie să fiţi pregătiţi şi pentru posibilitatea ca, datorită mărturiei voastre, se vor întoarce împotriva voastră şi vă vor batjocori. În acele momente gândiţi-vă la Isus, care pentru viaţa sa trăită în bunătate a fost răstignit. Gândiţi-vă la apostoli, care pentru propovăduirea evangheliei lui Isus au suportat: bătaia cu bâte şi pietre, temniţa, chiar şi martiriul. Gândiţi-vă la primii creştini, care datorită credinţei în Isus au fost excluşi şi prigoniţi. Isus vă spune:’fericiţi sunteţi, dacă pentru mine sunteţi prigoniţi, calomniaţi şi ucişi! Voi să nu vă temeţi de cel care vă ucide trecătorul trup, ci de cel care vrea să vă ducă veşnicul suflet în Iad. Niciodată să nu uitaţi că pe cel care Mă mărturiseşte cu curaj în faţa oamenilor, şi Eu îl voi mărturisi în faţa Tatălui Meu Ceresc. Pe cel care cu laşitate se leapădă de Mine în faţa oamenilor, şi Éu îl voi renega în faţa Tatălui Meu Ceresc’.
            Vă spun că nu este un adevărat creştin acela care se teme să trăiască, să sufere sau la nevoie moară pentru Cristos, pentru Adevăr, pentru convingerea sa,... Să credeţi că Cerul este al acelora care sunt gata să aducă jertfe pentru Dumnezeu, pentru propriul suflet şi pentru alte suflete. Vă rog să ispăşiţi pentru cei care din teamă, lene sau comoditate nu se angajează la o viaţă creştină de mărturisitor. 
Ispăşiţi şi pentru aceia care prin fumat, munca în exces, viaţa păcătoasă,... depun mărturie despre faptul că încă nu aparţin lui Cristos. Voi să fiţi printre cei puţini care prin curăţie, fidelitate, iubire, viaţă în virtuţi vă angajaţi la martiriul alb şi dacă Dumnezeu o cere şi la martiriul roşu!

Vă binecuvântez cu spiritualitatea mărturiei curajoase pentru Isus!”

 Tema de casă pentru luna iulie:

„AVEŢI GRIJĂ CA VORBIREA VOASTRĂ SĂ NU FIE  DIABOLICĂ, NICI LUMEASCĂ, CI SUPRANATURALĂ!!!”

(Mesajele le primim în Nuşfalău,
prin intermediul  pr.Janos Cs. şi a Évei B. M.)

Mesajele din 
Nuşfalău în limba română le găsiţi pe internet la: www.muntelesfinteitreimi.ro

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-260-670508, 0040-768-712723


2 comentarii:

silvia spunea...

Buna draga mea Mmary,cit de frumos suntem invatati sa ne rugam si sa ne putam,nu trebuie decit sa avem incrdere in Dumnezeu si sa il iubim cu toata inima noastra.
Harul si Iubiea lui Dumnezeu sa vina peste tine!

mmary spunea...

Da, Silvia , Isus spunea ca :

Increderea e cea mai inalta forma de iubire!

Dumnezeu sa te binecuavnteze cu Pacea , Iubirea si Bucuria Sa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...